Bereid jouw kind op een speelse manier voor op de kapper.

Veel kinderen vinden het best spannend om naar de kapper te gaan. Zeker wanneer ze voor de eerste keer gaan, of wanneer ze eerder een vervelende ervaring bij de kapper hebben gehad. In hop naar de kapper worden kinderen meegenomen in het verhaal van de dappere Hop. Hop heeft een veel te lange kuif, dus die moet worden geknipt. Eigenlijk vindt hij het heel spannend en dus zoekt hij de hulp van zijn vrienden, Lama, Aap en Kaketoe, om te ontdekken wat het inhoudt om naar de kapper te gaan.

Auteur en kapster Sandy Hui ziet in haar eigen salon vaak kinderen die het eng vinden om naar de kapper te gaan. In de meeste gevallen komt dat omdat de kinderen niet weten wat er precies gaat gebeuren bij de kapper, het is die onwetendheid die het eng maakt. Uit die ervaring is Hop naar de kapper ontstaan. Door samen met jouw kind dit speelse en grappige verhaal te lezen waarin alle stappen worden doorlopen, wordt het duidelijk wat hij of zij kan verwachten.

Dit boek is geschikt voor kinderen die:

  • Bang zijn dat een kappersbezoek pijn gaat doen.
  • De tondeuse spannend vinden.
  • Niet van harde geluiden (zoals het föhnen) houden.
  • Graag weten waar ze aan toe zijn voordat ze ergens naartoe gaan of iets nieuws proberen.
  • Het leuk vinden om samen boekjes te lezen.

Na het lezen van dit boek is jouw kind goed voorbereid op een kappersbezoek en kan het vol zelfvertrouwen plaatsnemen in de kappersstoel. Bovendien kan het verhaal keer op keer voorgelezen worden op die gezellige momenten samen. Het is op een laagdrempelige, vrolijke manier geschreven en maakt het daardoor geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar oud.